ΘΕΜΑ: << ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΔ >>


Ο Ιατρικός σύλλογος Θήβας, εδώ και μήνες,  προχώρησε σε αναστολή των  συμβάσεων όλων των ιδιωτών ιατρών με τον ΟΠΑΔ. Μάλιστα, από 1ης Δεκεμβρίου 2011 «η σχετική απόφαση είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή της αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα», σύμφωνα με την  απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

    Είναι καταφανέστατο ότι η απόφαση αυτή θίγει άμεσα χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και εν προκειμένω τα μέλη μας, τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δυσκολότερη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας μας όπου ο εκπαιδευτικός, όπως και κάθε δημόσιος υπάλληλος, αγωνίζεται να επιβιώσει μεταξύ κεφαλικών φόρων, περικοπών με αναδρομική ισχύ, ενιαίου μισθολογίου – φτωχολογίου, εργασιακής εφεδρείας κι άλλων δεινών που ενέσκηψαν από την πολιτική των Μνημονίων. Συνάγεται εύλογα, λοιπόν, ότι η εν λόγω πολιτική έχει στοχοποιήσει και τον κλάδο μας και μας οδηγεί στη φυσική εξόντωση μέσω της περικοπής πολλών εργαστηριακών εξετάσεων, οι οποίες πριν από λίγους μήνες ήταν δωρεάν, αλλά και των δυσχερειών που προβάλλει με τον εξαναγκασμό μας να καλύπτουμε μόνοι μας τις αμοιβές των ιατρών και να περιμένουμε τη χρονοβόρα και αβέβαιη διαδικασία της επιστροφής χρημάτων. Άλλωστε, μέσα στην κατάρρευση των οικογενειακών μας προϋπολογισμών δεν είναι σίγουρο ότι μπορούμε να καλύψουμε τα χρηματικά αυτά ποσά, αν συνυπολογίσουμε πως και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ετοιμάζεται να προχωρήσει και αυτός σε παρόμοια επίσχεση προς όλα τα ταμεία από το νέο έτος (Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου στην προειδοποιητική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου 2011).

     Η στάση των κυβερνήσεων , εδώ και έτη , καλλιεργεί μια αντιπαλότητα μεταξύ γιατρών και δημοσίων υπαλλήλων και έμμεσα εκπαιδευτικών , ώστε να υπονομεύσει και να οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα . Η περικοπή κατά 10% των δαπανών από τα ταμεία όξυνε το πρόβλημα του ΟΠΑΔ. Ο ανταποδοτικός χαρακτήρας ασφάλισης που υπάρχει εδώ και χρόνια , εμπορευματοποιεί την Υγεία - Πρόνοια και δεν συμπορεύεται με την δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους. Οι παρακρατήσεις του μισθού και οι ασφαλιστικές εισφορές μας δεν ήταν ποτέ ισάξιες με τις κρατικές προσφορές σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σήμερα η κυβέρνηση, με τις νέες ρυθμίσεις, δίνει τη χαριστική βολή στον όποιο δωρεάν χαρακτήρα είχε απομείνει στην περίθαλψή μας. Η αδιέξοδη - ληστρική και ανθρωποβόρα πολιτική είναι πολιτική που προϋπήρχε και έγινε εντονότερη η ανάδειξή της σήμερα με την πολιτική του Μνημονίου , Μεσοπρόθεσμου και της τωρινής Δανειακής σύμβασης καθώς η κυβέρνηση για την κάλυψη της ανικανότητάς της και για την εξυπηρέτηση των σκοπών της , βγαίνοντας αλώβητη η ίδια, ρίχνει την ευθύνη της περίθαλψης ατομικά σε εκπαιδευτικούς και κατ΄επέκταση στους δημόσιους υπαλλήλους.


1. Απαιτούμε την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψή μας ως κοινωνική παροχή.

2. Απαιτούμε άμεση εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεών σας προς τα μέλη του ιατρικού και φαρμακευτικού συλλόγου με ευθύνη του κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου