ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΎΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ





Την ώρα που χιλιάδες παιδιά  στα σχολεία της χώρας μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής , είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες τους,το Υπουργείο Παιδείας με τα προγράμματα «επισιτιστικής βοήθειας» όπως είναι η ευκαιριακή διανομή φρούτων και μάλιστα σάπιων εμπαίζει τον ελληνικό λαό .Γιατί:
·        H ποιότητα των φρούτων αποδείχτηκε ακατάλληλη για τα παιδιά (ήταν σάπια και δεν σάπισαν από λάθος μέρα παραλαβής στα σχολεία).
·        Η διανομή μιας μέρας των φρούτων δεν λύνει το καθημερινό πρόβλημα του υποσιτισμού χιλιάδων παιδιών . Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας.
·        Ο τρόπος που το Υπουργείο οργάνωσε τη διανομή με την εμπλοκή των εκπαιδευτικών σε ένα απαράδεκτο και υποτιμητικό γραφειοκρατικό πρόγραμμα προσβάλει την ανθρώπινη και επαγγελματική αξιοπρέπεια μας.  
·        Αν νοιάζονταν για την υγεία των παιδιών δε θα είχαμε 25.000 παιδιά ανεμβολίαστα.
                              Ο  Σύλλογος  καταδικάζει την εγκύκλιο αυτή .

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών χρειάζεται να αντιμετωπιστεί τώρα, χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό των μαθητών, με απόφαση και αποκλείστικη ευθύνη του κρατους μέσω των Δήμων.
Οι Δήμοι, ως μέρος της κρατικής δομής, έχουν χρέος να καλύψουν χωρίς καθυστέρηση τις ανάγκες αυτές, διεκδικώντας άμεσα από το Κράτος και επιπλέον παροχές, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις επείγουσες αυτές συνθήκες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  Την παροχή σε καθημερινή βάση ενός  δωρεάν απλού γεύματος (γάλα,χυμό σάντουιτς, φρούτο) για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές των σχολείων (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) μέσα από κρατικές υποδομές, χωρίς την εμπλοκή εταιρειών ή ΜΚΟ. Είναι ρεαλιστικό και άμεση ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου