ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΘΗΒΑΣ
«Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»
Καλή σχολική χρονιά!!!
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/ων Π.Ε Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» εύχεται η νέα χρονιά που αρχίζει για εκπαιδευτικούς και  μαθητές  να είναι δημιουργική, γεμάτη αισιοδοξία και χαμόγελα, επιμονή και πολλή υπομονή, αλλά και με την απαραίτητη υγεία και ηρεμία. Κι επειδή σίγουρα τίποτα δεν θα ναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε «τις καταστροφικές πολιτικές τους», χρειάζεται  αγωνιστική διάθεση με ενότητα και αποφασιστικότητα.
Άλλη μια χρονιά ξεκινά και είναι άγνωστο ακόμη πως θα καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς για ακόμη μια χρονιά η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» απαιτεί: 
•    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων. 
•    Την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των λειτουργικών θέσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•    Τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στα Δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ).
Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που με εγκύκλιο, που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σχετικά με τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων δείχνει πως γι’ άλλη μια σχολική χρονιά προσπαθούν με υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων να καλύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους.

 Η Εγκύκλιος  του υπουργείου σχετικά με τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων μεταξύ άλλων αναφέρει :
Για τα ΕΑΕΠ η εγκύκλιος αναφέρει ότι το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ΠΕ70 και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων! Αυτό σημαίνει κανένας δάσκαλος στα ολοήμερα ΕΑΕΠ και για το πως θα λειτουργήσουν το ολοήμερα, μόνο οι εκπαιδευτικοί που θα γίνουν λάστιχο ανάμεσα στο πρωινό το απογευματινό πρόγραμμα και οι Διευθυντές των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων το ξέρουν. Επίσης δίνει προτεραιότητα στους μαθητές των Α΄,Β΄,Γ΄ και Δ΄ τάξεων και στην ουσία αφήνει έξω του μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄. Για τα κλασικά ολοήμερα μιλάει για την τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού, ακόμα και αν έχουν πολλούς μαθητές και αφού έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των πρωινών τμημάτων. Με αυτή την απόφαση προκύπτει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί θα έχουμε επιπλέον υπεραριθμίες μόνιμων εκπαιδευτικών, με υποχρεωτικές μετακινήσεις και πλήρη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Να υλοποιηθεί άμεσα νέος κύκλος αποσπάσεων.
To Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει, άμεσα, σε νέο κύκλο αποσπάσεων που θα συντελέσει στο να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (υγείας, οικογενειακά, οικονομικά), την ίδια ώρα που υπάρχουν πάρα πολλά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πίνακες αναπληρωτών.
Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δυστυχώς το Υπουργείο δεν το αντιμετώπισε με την απαραίτητη σοβαρότητα, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά προχειρότητα. Δεν πρότεινε  το ξεκλείδωμα των πινάκων των αναπληρωτών ,αναδρομικά από τις 30/6/10, αλλά  επέλεξε ο σημερινός υπουργός παιδείας την αναγνώριση από την 1η Σεπτεμβρίου του 2012, χωρίς καμιά λογική. Δημιουργείται έτσι τεράστια αδικία σε βάρος των αναπληρωτών συναδέλφων που επέλεξαν να υπηρετήσουν σε κάθε γωνιά της χώρας και δεν τους αναγνωρίζεται προυπηρεσία δυο χρόνων. Ταυτόχρονα αποτελεί παραδοχή και ακύρωση του απαράδεκτου νόμου Διαμαντοπούλου ( που κλείδωσε την προυπηρεσία).Η ρύθμιση θα ισχύσει για τους πίνακες αναπληρωτών που θα συνταχθούν από το έτος2015-16.
Οι αναπληρωτές είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί.

Και αυτή τη χρονιά σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου