ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων και τα σχολεία στενάζουν με τα χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα, η Σχολική Σύμβουλος της 4ης  Περιφέρειας Π.Ε. Βοιωτίας, καλεί σε προαιρετικά απογευματινά σεμινάρια, τα οποία επανειλημμένως έχουν καταγγελθεί από Συλλόγους Εκπαιδευτικών, κάνοντας φανερό  ότι δεν είναι λιγότερο «συνένοχος» μ’ αυτή την εκπαιδευτική πολιτική που τσακίζει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Γίνεται για άλλη μια φορά φανερό ότι ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου είναι βασικός μοχλός  προώθησης του «νέου σχολείου» και της αξιολόγησης, του ανταγωνισμού (πορτφόλιο, κυνήγι μορίων κλπ.), που καμιά σχέση δεν έχει με σύμβουλο υποστηρικτή του εκπαιδευτικού στο παιδαγωγικό του έργο, που γίνεται καθημερινά δυσκολότερο. Καλούμε τους συναδέλφους-ισσες να αντισταθούν σε τέτοιου είδους απογευματινά καλέσματα, σε απειλές και εκφοβισμούς, που προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεσή τους και να μην ενισχύουν, με τη στάση τους, τους αυριανούς αξιολογητές, που δεν αγωνίζονται για το ΔΑΣΚΑΛΟ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους που δηλώνουν συμμετοχή σε τέτοια σεμινάρια να αναλογιστούν ότι οι ίδιοι-ίδιες, με τη στάση τους, βάζουν ταφόπλακα στις εργασιακές μας σχέσεις για τις οποίες χρόνια παλεύουμε και υπερασπιζόμαστε και να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από συγκεκριμένο σεμινάριο.
Αν θέλει η κα Σχολική Σύμβουλος να κάνει σεμινάρια, έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησής τους τόσο το πρώτο και τελευταίο δεκαήμερο του σχολικού έτους όσο και εντός του εργασιακού ωραρίου προς όφελος του έργου όλων των εκπαιδευτικών.
Σαν Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλούμε τα μέλη μας να μην συμμετέχουν στο συγκεκριμένο σεμινάριο.

Για το Δ.Σ
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΛΙΑΜΑΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ                                                                ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΔΗΜΗΤΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου