ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



 
 
ΑΣΚΕΙΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ;

    Στην εποχή της απόλυτης βαρβαρότητας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών, της τρομοκράτησης μέσω του πειθαρχικού δικαίου, της ανεργίας και των μνημονιακών επιταγών που συνθλίβουν τους εργαζόμενους, είναι τραγικό να επενδύουν κάποιοι, με κυνισμό, στο εμπόριο ψεύτικης ελπίδας.
   Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εισόδου εθελοντών εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι οποίοι θα εργάζονται με αντάλλαγμα κάποια μόρια, ξεπερνούν κάθε όριο και θα ηχούσαν ως κακόγουστα αστεία αν δεν ήταν τραγικές.
  Ο υπουργός Παιδείας οφείλει:
·         Να εξηγήσει γιατί δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών, που είχε δεσμευτεί ότι θα προσλάβει,  ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση.
·         Να φροντίσει άμεσα να πληρωθούν οι αναπληρωτές που εργάζονται «εθελοντικά» από το Σεπτέμβριο και περιμένουν ακόμα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει τονίσει επανειλημμένα ότι τα κενά καλύπτονται μόνο με μόνιμους διορισμούς. Αυτή είναι η μοναδική λύση.
   Όπως, επίσης, κύριε υπουργέ  μοναδική λύση είναι η παραίτηση για όποιον δεν μπορεί να υλοποιήσει στοιχειωδώς αυτά τα οποία υποστηρίζει ότι έχει ως στόχους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου