Διευκρινήσεις σχετικά με την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ. της ΔΟΕ με απόφασή του  έχει προκηρύξει απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4024/11, Ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, Ν. 3848/10, Ν. 3679/10).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στην τελευταία ενημερωτική του επιστολή, επισημαίνει διευκρινιστικά τα εξής:

   Α) Στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων  που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης οι συνάδελφοι  δηλώνουν (προφορικά) ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και απέχουν από τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενώ συμμετέχουν κανονικά στη συνεδρίαση για τα υπόλοιπα θέματα που (τυχόν) υπάρχουν για συζήτηση.
  Β) Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και ο σύλλογος διδασκόντων δεν προχωρά στην υλοποίηση της όποιας διαδικασίας σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε συνάδελφος, ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία συμμετέχει στην αυτοαξιολόγηση έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία - αποχή.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι:
Πάνω από 20 Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει  απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης με εξώδικα που έχουν αποστείλει στα αντίστοιχα Υπουργεία.
Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας  για την κατάθεση του portfolio (3/12/2014) αλλά και αυτή για τα σχέδια εργασίας και το παρατηρητήριο (15/12/2014) δείχνει τη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να απέχουν από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Η απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει τους συναδέλφους, οι οποίοι και δε διατρέχουν πειθαρχικό κίνδυνο με την αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΧΑΛΙΑΜΑΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ                                                                            ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου