Πληρωμή συμβασιούχων καθαριστριών σχολείων

Πληρωμή συμβασιούχων καθαριστριών σχολείων
   Η καθαριότητα των σχολικών χώρων σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών. Τα μεγάλα σχολεία λειτουργούν πλέον με 7ωρα και συνεχίζουν με το ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 4.15. Πολλές ώρες, με πολλούς μαθητές και εκπ/κούς χωρίς να καθαρίζονται οι τουαλέτες μιας και οι καθαρίστριες έρχονται στο σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων.
    Σήμερα, οι καθαρίστριες στο Δήμο Θηβαίων- αλλά και στους άλλους δήμους της περιοχής - παραμένουν  απλήρωτες από τον Ιούνιο. Μάλιστα, όχι μόνο δεν είχαν καμία αύξηση αλλά αντίθετα υπέστησαν μείωση. Και αυτό όταν έχουμε μηνιαίους «μισθούς» της τάξης των 100-200 ευρώ το μήνα για τα μικρά σχολεία και 400 ευρώ για τα μεγάλα διώροφα κτίρια με τις πολλές αίθουσες, τον αύλειο χώρο και τις πολλές τουαλέτες .Οι περισσότερες έχουν υποχρεωθεί να υπογράφουν απαράδεκτες συμβάσεις έργου τις οποίες ανανεώνουν κάθε χρόνο, διάρκειας 10 μηνών, με βάση τις οποίες αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, δε μπορούν να στοιχειοθετήσουν εργασιακά δικαιώματα.
Ø  Ζητάμε από τις Δημοτικές Αρχές, να μην συγκαλύπτουν και να μη στηρίζουν την πολιτική της απλήρωτης εργασίας. Διαρκείς είναι οι διαβεβαιώσεις για τις προσπάθειες, πάντοτε εμφανίζονται δήθεν τεχνικού χαρακτήρα εκκρεμότητες και το πρόβλημα όχι μόνο δε λύνεται αλλά και διογκώνεται.
Ø  Ζητάμε άμεσα να πληρωθούν  όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται και να υπάρξει επιτέλους σταθερή -ανά μήνα- καταβολή των χρημάτων.

Κατανοούμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν και οι Δήμοι της περιοχής μας και προτείνουμε εναλλακτικά οι σχολικές επιτροπές να αποδεσμεύσουν χρήματα ώστε να πληρωθούν έστω κάποιοι μήνες και να αναπληρωθεί το ποσό αυτό όταν δοθεί στους Δήμους. Είναι σημαντικό να σεβαστούμε αυτές τις οικογένειες και τον «απλήρωτο κόπο» τους και να τους δώσουμε την ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές με αξιοπρέπεια.

     Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας


Χαλιαμάλιας Φώτης                                                               Τσιαπλές Νίκος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου