Πληρωμή συμβασιούχων καθαριστριών σχολείων

Πληρωμή συμβασιούχων καθαριστριών σχολείων
   Η καθαριότητα των σχολικών χώρων σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών. Τα μεγάλα σχολεία λειτουργούν πλέον με 7ωρα και συνεχίζουν με το ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 4.15. Πολλές ώρες, με πολλούς μαθητές και εκπ/κούς χωρίς να καθαρίζονται οι τουαλέτες μιας και οι καθαρίστριες έρχονται στο σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων.
    Σήμερα, οι καθαρίστριες στο Δήμο Θηβαίων- αλλά και στους άλλους δήμους της περιοχής - παραμένουν  απλήρωτες από τον Ιούνιο. Μάλιστα, όχι μόνο δεν είχαν καμία αύξηση αλλά αντίθετα υπέστησαν μείωση. Και αυτό όταν έχουμε μηνιαίους «μισθούς» της τάξης των 100-200 ευρώ το μήνα για τα μικρά σχολεία και 400 ευρώ για τα μεγάλα διώροφα κτίρια με τις πολλές αίθουσες, τον αύλειο χώρο και τις πολλές τουαλέτες .Οι περισσότερες έχουν υποχρεωθεί να υπογράφουν απαράδεκτες συμβάσεις έργου τις οποίες ανανεώνουν κάθε χρόνο, διάρκειας 10 μηνών, με βάση τις οποίες αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, δε μπορούν να στοιχειοθετήσουν εργασιακά δικαιώματα.
Ø  Ζητάμε από τις Δημοτικές Αρχές, να μην συγκαλύπτουν και να μη στηρίζουν την πολιτική της απλήρωτης εργασίας. Διαρκείς είναι οι διαβεβαιώσεις για τις προσπάθειες, πάντοτε εμφανίζονται δήθεν τεχνικού χαρακτήρα εκκρεμότητες και το πρόβλημα όχι μόνο δε λύνεται αλλά και διογκώνεται.
Ø  Ζητάμε άμεσα να πληρωθούν  όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται και να υπάρξει επιτέλους σταθερή -ανά μήνα- καταβολή των χρημάτων.

Κατανοούμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν και οι Δήμοι της περιοχής μας και προτείνουμε εναλλακτικά οι σχολικές επιτροπές να αποδεσμεύσουν χρήματα ώστε να πληρωθούν έστω κάποιοι μήνες και να αναπληρωθεί το ποσό αυτό όταν δοθεί στους Δήμους. Είναι σημαντικό να σεβαστούμε αυτές τις οικογένειες και τον «απλήρωτο κόπο» τους και να τους δώσουμε την ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές με αξιοπρέπεια.

     Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας


Χαλιαμάλιας Φώτης                                                               Τσιαπλές Νίκος
 

Ολοκληρώθηκε στο Σύλλογό μας, η καμπάνια «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης»

Ολοκληρώθηκε στο Σύλλογό μας, η καμπάνια «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης», που οργανώθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην καμπάνια. Τους γονείς των μαθητών μας που ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια της αλληλεγγύης με μεγάλη προθυμία. Οι μαθητές μας από το υστέρημά τους έστειλαν 16 κιβώτια σχολικά είδη, παιχνίδια, αλλά και ζωγραφιές και αγαπημένα τους αντικείμενα. Η προσφορά τους συγκινητική και η στάση τους ελπιδοφόρα. Την Πέμπτη 18/12 θα παραδοθούν στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών και στη συνέχεια θα σταλούν στα παιδιά της Παλαιστίνης. 





Να ευχαριστήσουμε επίσης του διευθυντές των σχολείων 
1ο Σχηματαρίου : Στρατή Ευγενία
5ο Θήβας: Τραμπάκουλος Ηλίας
1ο Αλιάρτου: Ντασίωτης Δημήτρης

για την πολύτιμη βοήθεια τους στην συγκέντρωση των σχολικών ειδών.


     Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας
                 


Χαλιαμάλιας Φώτης                                                                Τσιαπλές Νίκος

ΚΑΤΑΓΕΛΛΙΑ - Καταγραφή του σχολικού χώρου των σχολικών μονάδων

«Καταγραφή του σχολικού χώρου των σχολικών μονάδων»

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου καταγγέλλει την ενέργεια της Δ/νσης Π.Ε. Βοιωτίας, που με το αρ.16024/4-12-2014 έγγραφο με θέμα «Καταγραφή του σχολικού χώρου των σχολικών μονάδων », ζητήθηκε η εξαντλητική πλήρης λήψη φωτογραφιών από κάθε χώρο του σχολείου.

      Η διαδικασία της καταγραφής είχε ξεκινήσει κατά το σχολικό έτος 2010-2011 και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ξανά. Θεωρούμε επίσης ότι δεν είναι τυχαία επιλογή και προφανώς συνδέεται με την αξιολόγηση αλλά και όλες αυτές τις πολιτικές επιλογές που υποβαθμίζουν τα σχολεία μας. Μάλιστα η Δ/νση Π.Ε Βοιωτίας ίσως είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, που «έσπευσε» να το πράξει.

Ø “Η αξιολόγηση έχει ήδη συσσωρεύσει αδικαιολόγητη πίεση γραφειοκρατίας, εκφοβισμό και έλλειψη εμπιστοσύνης στο Δημόσιο Σχολείο”

Καταγγέλλουμε επίσης και τα στελέχη εκείνα  που παρά την αντίθετη γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων τους ,δείχνοντας «υπερβολικό ζήλο» , ξεκίνησαν την εξαντλητική φωτογράφιση , κάτι που έγινε όπως μας καταγγέλθηκε από τη διευθύντρια στο 3ο Δημοτικό Σχηματαρίου.

 Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην προβεί  σε ενέργειες φωτογράφισης ή άλλης ηλεκτρονικής καταγραφής των σχολικών χώρων.




Τα μέλη του Δ.Σ



Προσφορά στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Θήβας-Αλιάρτου-Τανάγρας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας "Ο Πίνδαρος" θέλοντας να σταθεί συμπαραστάτης στο έργο αγάπης των Δήμων της περιοχής μας και να γίνει αρωγός υποστήριξης και αλληλεγγύης, προσφέρει προϊόντα στα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία. Είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις και να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλιαμάλιας Φώτης, παρέδωσε τα πρώτα "καλάθια αγάπης" σε Θήβα και Αλίαρτο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανάλογη κίνηση και στο παντοπωλείο του Δήμου Τανάγρας. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση με θέμα τη συγκρότηση ενιαίας στάσης απέναντι στην ατομική αξιολόγηση.
Όπως γνωρίζετε ξεκινούν οι ατομικές συνεντεύξεις από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και από τους σχολικούς συμβούλους. Μάλιστα, την Πέμπτη 11-12-2014 έχουν κληθεί 15 διευθυντές δημοτικών σχολείων από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τη σχολική σύμβουλο στη Θήβα και 7 προϊσταμένες νηπιαγωγείων , αλλά και 11 διευθυντές δημοτικών στην περιοχή Σχηματαρίου για την ατομική αξιολόγηση. Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και διάλογο, που έγινε στην έκτακτη συνέλευση, πάρθηκαν ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις, ώστε συλλογικά και συντεταγμένα να αποτρέψουμε την αξιολόγηση-χειραγώγηση που διαλύει οριστικά την παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία, που δημιουργεί καθημερινά φόβο, εργασιακή ανασφάλεια και θα προκαλέσει ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν:                      
·         Από την Πέμπτη 11-12-2014 (ξεκινούν ατομικές συνεντεύξεις) που υπάρχει διαδικασία ατομικής αξιολόγησης από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, καλούμε τους συναδέλφους εκείνους που έχουν κληθεί για προσωπική συνέντευξη (είτε συμπλήρωσαν το portfolio είτε όχι) την ημέρα εκείνη να συγκεντρωθούν στη Θήβα στο πρώην γραφείο της Διεύθυνσης (τέρμα Μακαρίου) και στο 2Ο Δημοτικό Σχηματαρίου, στις 08:00 το πρωί και μαζί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου να δηλώσουμε-καταθέσουμε συλλογικά και ενωτικά την απεργία-αποχή από την Αξιολόγηση.
Παράδειγμα: Όσοι συνάδελφοι έχουν κληθεί την Πέμπτη 11-12-2014 , ανεξάρτητα από την ώρα της συνέντευξης, να συγκεντρωθούμε στο πρώην γραφείο της Θήβας και στο 2ο Σχηματαρίου στις 08:00 το πρωί και να καταθέσουμε μαζικά την Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία της ατομικής Αξιολόγησης. Το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες μέρες.
Για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους εκπαιδευτικούς:
·         3ωρη στάση εργασίας από το Σύλλογο, την Πέμπτη 11/12 από τις 08:00 μέχρι 11:00 π.μ

·         3ωρη στάση εργασίας συμπληρωματικά από τη ΔΟΕ την Πέμπτη 11/12 από τις 11:00 μέχρι 14:00 μ.μ

Σημειώνουμε ότι οι συνάδελφοι περιοχής Σχηματαρίου θα συγκεντρωθούν στο 2ο Δημοτικό Σχηματαρίου στις 08:00 π.μ ενώ εκείνοι της Θήβας την ίδια ώρα στο πρώην γραφείο.

·         Για την Παρασκευή 12/12 καλούμε τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να συγκεντρωθούν στις 11:30 π.μ στο πρώην γραφείο Θήβας και να δηλώσουμε-καταθέσουμε συλλογικά και ενωτικά την αποχή από την Αξιολόγηση, ενώ για τους υπόλοιπους συναδέλφους εκπαιδευτικούς 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι 14:00 μ.μ από το Σύλλογο με συγκέντρωση στις 11:30 π.μ στο πρώην γραφείο της Θήβας.


Οι διευθυντές απέχουν μόνο από τις διαδικασίες φάρσα που συνεχίζει να υλοποιεί σε καθεστώς νομικά έωλο το Ι.Ε.Π. και όχι από την εκτέλεση όλων των άλλων εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών καθηκόντων τους. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούν πλήρως το εκπαιδευτικό τους έργο και όλα τους τα καθήκοντα  ως εκπαιδευτικοί.


Για τους διευθυντές τι κάνουμε συγκεκριμένα:

Γράφουν στο βιβλίο πράξεων διευθυντή/προϊσταμένης:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η /Ο  ………………………………………………….Προισταμένη/ ος  του ……
Νηπιαγωγείου…………………………………………………………………………

Σχετικά με το υπ’ αριθμ. 15794/2-12-2014 έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε από τη Διεύθυνσή σας και δια του οποίου καλούμαι σε ατομική αξιολόγηση, δηλώνω ότι ως μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας «Ο Πίνδαρος» μετέχω στην απεργία – αποχή που κήρυξε η  ΔΟΕ (αρ. Πρωτ.1201 της 31/10/2014)  από 2/11/2014 σύμφωνα  με την οποία  πραγματοποιείται απεργία–αποχή  «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13 ) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης  της σχολικής μονάδας  και κάθε διαδικασία αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν.4024/11, ν.4142/13,  ΠΔ152/13, ν.3848/10, ν.3679/10 )», η οποία απόφαση επιδόθηκε νομίμως στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με την αριθμ. 1201/31-10-2014 εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας.

………………………,  2014
Ο διευθυντής/ προϊστάμενος/η


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με την πεποίθηση ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα νικήσει!

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΛΙΑΜΑΛΙΑΣ
ΦΩΤΗΣ
ΤΗΛ: 6948781818
ΣΧΟΛΕΙΟ: Δ.Σ. ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ
E-MAIL:  f.chaliamalias@gmail.com
ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΤΗΛ: 6936178345
ΣΧΟΛΕΙΟ: Δ.Σ ΣΚΟΥΡΤΩΝ
E-MAIL: kostas_0231@yahoo.gr
ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΑΠΛΕΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΗΛ: 6946420349
ΣΧΟΛΕΙΟ: Δ.Σ. ΟΙΝΟΗΣ
E-MAIL:  nicktsia@gmail.com
ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΤΑΜΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ
ΗΛΙΑΣ
ΤΗΛ:6972456638
ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜ.ΣΧ.ΘΕΣΠΙΩΝ
E-MAIL:   cardiguss@hotmail.com
ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΜΕΛΟΣ
ΡΟΥΠΑΚΑ
ΙΩΑΝΝΑ
ΤΗΛ: 6982596967
ΣΧΟΛΕΙΟ: Δ.Σ ΑΡΜΑΤΟΣ
E-MAIL: gianroyp@gmail.com
ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΜΕΛΟΣ
ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΑ
ΤΗΛ:6977614725
ΣΧΟΛΕΙΟ: 2Ο ΔΗΜ. ΘΗΒΑΣ
E-MAILnanablaz@yahoo.gr
ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΜΕΛΟΣ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΟΥ
            ΜΑΡΙΑ
ΤΗΛ: 6937231176
ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜ.ΣΧ.ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
E-MAIL:mariamauro1986@hotmail.gr
ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ













Διευκρινήσεις σχετικά με την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ. της ΔΟΕ με απόφασή του  έχει προκηρύξει απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4024/11, Ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, Ν. 3848/10, Ν. 3679/10).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στην τελευταία ενημερωτική του επιστολή, επισημαίνει διευκρινιστικά τα εξής:

   Α) Στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων  που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης οι συνάδελφοι  δηλώνουν (προφορικά) ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και απέχουν από τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενώ συμμετέχουν κανονικά στη συνεδρίαση για τα υπόλοιπα θέματα που (τυχόν) υπάρχουν για συζήτηση.
  Β) Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και ο σύλλογος διδασκόντων δεν προχωρά στην υλοποίηση της όποιας διαδικασίας σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε συνάδελφος, ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία συμμετέχει στην αυτοαξιολόγηση έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία - αποχή.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι:
Πάνω από 20 Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει  απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης με εξώδικα που έχουν αποστείλει στα αντίστοιχα Υπουργεία.
Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας  για την κατάθεση του portfolio (3/12/2014) αλλά και αυτή για τα σχέδια εργασίας και το παρατηρητήριο (15/12/2014) δείχνει τη μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να απέχουν από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Η απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει τους συναδέλφους, οι οποίοι και δε διατρέχουν πειθαρχικό κίνδυνο με την αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΧΑΛΙΑΜΑΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ                                                                            ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΝΙΚΟΣ