Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου ΙΚΑ για ασφαλισμένους πρώην ΟΠΑΔ


Σας ενημερώνουμε  ότι οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΠΑΔ (όπου ανήκαμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί) έχουμε ενσωματωθεί πλέον σε ένα ενιαίο σύστημα και μας έχει αποδοθεί αυτόματα ένας νέος Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) από το ΙΚΑ. Για τη λήψη του (ΑΜΑ) ΔΕΝ χρειάζεται να απευθύνεται κανείς  στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει εκδώσει ενημέρωση με  τις σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων του τέως ΟΠΑΔ.  

Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου ΙΚΑ για ασφαλισμένους πρώην ΟΠΑΔ. 

ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ από 1/3/2015 σε γιατρό η νοσοκομείο.

1. Όσον αφορά τη λήψη του νέου Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου
Μετά την ένταξη του τέως Ο.Π.Α.Δ. στo IKA-ETAM παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς τους ασφαλισμένους, όπως οι εκπαιδευτικοί, να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για το νέο Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) που πλέον διαθέτουν, λόγω της ενσωμάτωσης τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, κάνοντας είσοδο στην Υπηρεσία Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου .
Ειδικότερα, με την είσοδο στην:
"Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ."
Εισάγεται ο Αριθμός Μητρώου που αναγράφεται στο ήδη κατεχόμενο βιβλιάριο υγείας Ο.Π.Α.Δ. και ο Κωδικός επιβεβαίωσης. Με αυτά τα στοιχεία λαμβάνεται ο νέος ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ (ΑΜΑ).
2. Όσον αφορά τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω διαδικτύου για την ύπαρξη της ενεργής Ασφαλιστικής Ικανότητας 
Χρησιμοποιώντας το "link (https://apps.ika.gr/eInsEligibility/ ) μπαίνουμε στην ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν διαθέτουμε ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα.
Στην πρόσβαση καταχωρούμε:
1.            Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου(Α.Μ.Α.), *
2.            Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης(Α.Μ.Κ.Α.),
3.            Αριθμό Φορολογικού Μητρώου(Α.Φ.Μ.)
4.            και τον κωδικό επιβεβαίωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου