Σχετικά με το Σεμινάριο για τις νηπιαγωγούς στον Ορχομενό.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε                                      Θήβα, 4/3/2015
ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»                                         Αρ. Πρωτ.: 16
 ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3
      ΘΗΒΑΣ (Εντός 3ου Δημοτικού) 
                   Τ.Κ: 32200                                                                            
                                                                                 Προς τους:
                                                                     Εκπ/κούς  Α/θμιας 
                                                                     Εκπ/σης Περιφέρειας Θήβας


Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική ημερίδα

Σχετικά με την Επιμορφωτική ημερίδα «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο» της Σχολικής Συμβούλου της 29ης Π.Π.Α. στον Ορχομενό την 6η/3/2015 σας επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι σε κάθε περίπτωση ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Η άστοχη αναφορά στο υπηρεσιακό έγγραφο αρ. 14/3-3-2015 της Σχολικής Συμβούλου της 29ης Π.Π.Α. περί «επιβεβλημένης παρουσίας όλων των εκπαιδευτικών» στην εν λόγω ημερίδα,  αναιρείται αυτοδίκαια καθώς δεν υπάρχει καμιά σχετική υπηρεσιακή εντολή μετακίνησης εκπαιδευτικών εκτός έδρας του Δήμου, όπου ανήκει  η σχολική μονάδα που υπηρετούν.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι η έγκριση διοργάνωσης ενημερωτικών και επιμορφωτικών ημερίδων ή σεμιναρίων  από την Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας  ΔΕΝ συνιστά εντολή μετακίνησης του εκπαιδευτικού.

Προφανώς και είναι προαιρετική η συμμετοχή , ωστόσο η συνάδελφος που θέλει να επιμορφωθεί αλλά δεν οδηγεί ή αδυνατεί να καλύψει το κόστος της μετακίνησης ή πρέπει στις 14:00 μ.μ να επιστρέψει για τις υποχρεώσεις των παιδιών της, δεν μπορεί να συμμετέχει. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι με τη διοργάνωση σεμιναρίων, καθώς η επιμόρφωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών. Ωστόσο πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και τις συνθήκες κάθε φορά. (Δεν είναι λογικό να καλούνται συνάδελφοι να μετακινηθούν από Δήλεσι, Σχηματάρι, Σκούρτα, Οινόφυτα κτλ στον Ορχομενό).



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαλιαμάλιας Φώτης
Τσιαπλές Νικόλαος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου