Διευκρινιστική ανακοίνωση Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θήβας «Ο Πίνδαρος» για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.


Σε συνέχεια της αναφοράς μας στο θέμα των μετατάξεων διευκρινίζουμε τα εξής:
Οι υποχρεωτικές μετατάξεις, που πραγματοποιήθηκαν, δημιούργησαν σοβαρές αδικίες σε χιλιάδες συναδέλφους με ευθύνη όμως της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Οι μετατάξεις αυτές έγιναν τότε βιαστικά, πιέζοντας τους εκπαιδευτικούς, που τότε υπηρετούσαν στη Β/μια Εκπ/ση. Μάλιστα προηγήθηκαν των μεταθέσεων και άρα παραβίασαν το νόμο. Αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αδικία σε βάρος συναδέλφων των ειδικοτήτων που υπηρετούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Α/θμια Εκπ/ση (στερήθηκαν οργανικές που δικαιούνταν). Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν κάθε λόγο να ζητούν αποκατάσταση της αδικίας και να αγανακτούν. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ όμως δεν το κάνουν απέναντι στους συναδέλφους τους από τη Β/μια. Όταν κάποιος χάνει το δικαίωμα μετάθεσης με περισσότερα μόρια από κάποιον που μετατάχθηκε εκεί, προφανώς και έχει αδικηθεί. Επομένως πολύ σωστά το Υπουργείο Παιδείας «ξαναπιάνει» το θέμα των μετατάξεων για να δώσει λύση, αρκεί όμως να το κάνει (όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας) με τέτοιο τρόπο ώστε κανένας εκπαιδευτικός από αυτούς να μη μετακινηθεί εκτός του τόπου συμφερόντων του και διορθώσουμε τα όποια λάθη με νέα λάθη. Δεν έχει νόημα και δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει ένας εμφύλιος στην εκπαίδευση που δεν εξυπηρετεί κανέναν. Πρέπει να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές και αυτή τη λύση μπορούν να τη δώσουν μόνο οι ενδιαφερόμενοι και κανείς άλλος. Ας καθίσουν λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι σε ένα τραπέζι, να συμφωνήσουν και να πάνε με κοινές προτάσεις στο υπουργείο.
Όπως οι συνάδελφοι της Α/θμιας πλήρωσαν το τίμημα αυτής της επιλογής μένοντας μακριά από τα σπίτια του με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική τους ζωή, έτσι τώρα «απειλούνται» αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας με ανατροπές πολύ δυσάρεστες. Άμεσα πρέπει:
·         Να δοθεί η δικαιότερη λύση για όλες τις κατηγορίες συναδέλφων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
·         Να γίνει έλεγχος και διασταύρωση όλων των στοιχείων. Στις περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι υπάρχουν μεταταγμένοι που έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία να ακυρωθεί αυτόματα η μετάταξη.
·         ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
·         Να δοθούν οργανικές θέσεις στους συναδέλφους σε ΟΛΑ τα σχολεία της Α/θμιας και η όποια διεκδίκηση των νέων θέσεων που θα προκύψουν να γίνει στη βάση ισότιμης αντιμετώπισης μεταξύ συναδέλφων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
·         Να δοθεί η δυνατότητα (σε όσους επιθυμούν όμως και μόνο) να ανακαλέσουν με αίτησή τους τη μετάταξη.
Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                                                                  Ο γραμματέας

Χαλιαμάλιας Φώτης                                                                    Τσιαπλές Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου