ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015


Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Σαράντα  δύο  χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά καθώς λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις στη σκέψη κάθε ελεύθερου ανθρώπου.
Το Πολυτεχνείο, δεν είναι επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
Ιδιαίτερα φέτος, τόσο η καταδικαστέα Παρισινή τραγωδία όσο και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, καθιστούν ακόμα πιο ζωντανό και πολύ πιο επίκαιρο το αντιϊμπεριαλιιστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και πολύ πιο επίκαιρα τα μεγάλα αιτήματα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία .
Η πολύνεκρη τραγωδία του Παρισιού μπορεί να γίνει όχημα μιας μεγάλης αντιδραστικής οπισθοδρόμησης, αν δεν βγουν στο προσκήνιο οι ευρωπαϊκοί λαοί για βαθιές δημοκρατικές ανατροπές στην Ευρώπη .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κων Π.Ε Θήβας « Ο  ΠΙΝΔΑΡΟΣ» καλεί τους  συναδέλφους να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης .

Οι νέες και οι νέοι, οι μαθητές μας ,  έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του '73.
Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να συγκινεί, να εμπνέει, να θυμίζει πως τα οράματα του τότε είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Απέναντι σε όσους έχουν «πάρει εργολαβία» τη «μουσειοποίησή» του, τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης για τις αιτίες που οδήγησαν στην επτάχρονη τυραννία, εμείς διδασκόμαστε από την ιστορία, ξέρουμε ότι η καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ",
Οι εκπ/κοί μαζί με τους  εργαζόμενους  μπορούμε  να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας,  για μια παιδεία που δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς, αλλά ολόκληρου  του ελληνικού  λαού  χωρίς ανισότητες και  αποκλεισμούς .
Ας κατέβουμε λοιπόν όλοι στους δρόμους.
Ας διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Ας θυμηθούμε εκείνους τους νέους, ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους.





Το  σύνθημα  για   «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  είναι  

ακόμα  επίκαιρο.


ΤΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  ΖΕΙ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου