Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα ούτε επιλογή.


                                                                                              
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ  -  ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
                           Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα ούτε επιλογή.
Από τα συντρίμμια του τόπου προέλευσής τους, του τόπου που αγάπησαν και που εκεί ζούσαν όλα όσα αγαπούν, στην προσφυγιά και στην ξενιτιά. Αφήνοντας πίσω σπίτια, δουλειές, όνειρα και κάποιους συγγενείς. Αφήνοντας πίσω την ζωή τους, εκδιώχθηκαν βίαια και αναγκάστηκαν να φύγουν για να βρουν την “Γη της επαγγελίας” τους. Φυσικά ο δρόμος κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Έχουν να κάνουν με λαθρέμπορους και με εκμεταλλευτές, με φασιστικές συμπεριφορές (κρατικές και μη) και με ακροδεξιές λογικές.Η Ευρώπη των λαών που ευαγγελίζονταν κάποτε, μετατράπηκε στην “Ευρώπη των πνιγμών”.
Στοιβαγμένες ψυχές στα καράβια από τους λαθρέμπορους. Τόσα πολλά ναυάγια που έχει χαθεί το μέτρημα. Όσοι επιβιώνουν από τη θάλασσα ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και εκεί ξεκινάει ένας ακόμη Γολγοθάς. Είτε θα φύγουν για τα σύνορα, για να περάσουν σε κάποια άλλη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, είτε θα παραμείνουν στην Ελλάδα με την ελπίδα να ανοίξουν κάποτε τα σύνορα και να φύγουν για τον προορισμό τους. Φυσικά έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες εικόνων θλιβερών και τραγικών καταστάσεων.
Άνθρωποι που ξεκινούν με τα πόδια να διασχίσουν την Εθνική οδό μέχρι τα σύνορα, που στοιβάζονται στους χώρους «φιλοξενίας» χωρίς τα απολύτως απαραίτητα, που τσακίζονται πάνω στους φράχτες του αίσχους. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά τα μαρτύρια τα περνούν για να εξισλαμίσουν την Ευρώπη , την Ελλάδα και τον κόσμο όλο? Μόνο όσοι θεωρούν πως ο «Ξένιος Δίας» ήταν αλλοδαπός μπορεί να το πιστεύουν…..
Ποιος ευθύνεται για την προσφυγική κρίση?
Πρώτα απ’ όλα ο πόλεμος και όσα συμφέροντα – οικονομικά, γεωπολιτικά -  τον συντηρούν και τον ενισχύουν.
Η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, η Αμερική, η Τουρκία και ο ρόλος του χωροφύλακα της Μέσης Ανατολής, η ενίσχυση των φονταμενταλιστών-σκοταδιστών του ISIS, αυτοί και τα συμφέροντά τους είναι που ευθύνονται για τον πόλεμο. Αυτοί είναι που έχουν συμφέροντα στην περιοχή της μέσης ανατολής και αυτοί είναι που δημιουργούν τους πρόσφυγες της Συρίας. Ο πόλεμος για το πετρέλαιο της περιοχής και τα γεωστρατηγικά σχέδια των ιμπεριαλιστών είναι αυτά που έχουν ισοπεδώσει τη Συρία , όπως πριν μερικά χρόνια το ΙΡΑΚ , τη Λιβύη κλπ.
Φυσικά μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί ότι οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης θα είναι αυτοί που θα δώσουν την λύση.
Αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον βλέποντας την αντίδραση των κρατών της Ε.Ε. τα οποία το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σύνορα τους για τους πρόσφυγες. Για να διαφυλάξουν τις πατρίδες του καθαρές από τα καραβάνια των προσφύγων, γιατί η ακροδεξιά ηθική είναι η ηθική του μισανθρωπισμού και της ξενοφοβίας.
Η αφορμή για μια Ευρώπη φρούριο, την Ευρώπη του σκοταδισμού και της ακροδεξιάς πολιτικής, που έχει αναλάβει να διασφαλίσει η Frontex και το ΝΑΤΟ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα και από την προσφυγική κρίση αποδεικνύει τον πραγματικό της χαρακτήρα : δεν είναι ένωση ελεύθερων λαών , της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης αλλά ένωση της απόλυτης ελευθερίας για τα αρπακτικά του κεφαλαίου , που υψώνει φράκτες αδιάβατους στα δικαιώματα των ανθρώπων ευρωπαίων και μεταναστών.
Πετώντας ξεροκόμματα «κοινοτικών επιδοτήσεων» στους ανέκαθεν ευρωλιγούρηδες του εγχώριου πολιτικού προσωπικού , θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε «αποθήκη ψυχών». Η θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – όπως και με τα μνημόνια – δήθεν αντιστέκεται , δήθεν διαπραγματεύεται , για να υλοποιήσει τελικά απολύτως τους σχεδιασμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Και ο λαός : «μοιραίος κι άβουλος αντάμα να περιμένει ίσως κάποιο θάμα»?
Μέσα στην προσπάθεια να ισορροπήσουμε ανάμεσα στα μνημόνια, στον αξιοπρεπή βίο και στην ευαισθησία μας, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα που γιγαντώνεται όσο περνούν οι μέρες.
Οι πρόσφυγες πληθαίνουν όσο η κοινωνία ματώνει ακόμη από τα συνεχόμενα χτυπήματα στον καιρό των μνημονίων.
Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι πρόκειται για πόλεμο και ότι τώρα είναι που πρέπει να σταθεί δυνατά στα πόδια του και να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες.
Μαζί με την δυναμική του απάντηση στην κυβέρνηση που έφερε ακόμα ένα μνημόνιο, πρέπει να δείξει πυγμή και να φανεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες.
Η Ελλάδα είναι το πέρασμα των προσφύγων προς την Ευρώπη, δεν είναι ο προορισμός τους. Πρέπει η κυβέρνηση να τους εξασφαλίσει τα χαρτιά και μια δίοδο διαφυγής. Κόντρα στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο και στις πολιτικές διαχωρισμού των προσφύγων σε «καλούς» για τις φάμπρικες της γερμανίας και «κακούς» που θα επιστρέψουν στη σφαγή. Δεν χωράνε αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις για ελαστικότερα μέτρα και πακέτα επιδοτήσεων. Δεν χωράει σεβασμός στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» , ούτε εμπιστοσύνη στους «συμμάχους» του ΝΑΤΟ. Η εμπλοκή όλων αυτών μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Είτε θα μετατρέψουν το Αιγαίο σε απέραντο νεκροταφείο , είτε θα εντείνουν τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς με ανυπολόγιστο κόστος για τους λαούς της περιοχής.  
Τη λύση θα την δώσουν οι λαοί.
Η αλληλεγγύη είναι η λέξη που θα πρέπει να γίνει το σύνθημα μας σε αυτές τις δύστροπες μέρες.
Ότι μπορεί ο καθένας πρέπει να το δώσει, οι πρόσφυγες δεν είναι λαθραίοι, ούτε θέλουν να μας εξισλαμίσουν.
Οι ναζιστικές λογικές πρέπει να διαλυθούν, να πνεύσει ένας άνεμος αλληλεγγύης προς τον Συριακό λαό και προς κάθε άνθρωπο που ζητάει την βοήθεια μας.
Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες της δικής μας προσφυγιάς και της δικής μας ξενιτιάς.
Όσο κι αν ενοχλεί τα ναζιστικά και εθνικιστικά σκουπίδια η αλήθεια είναι μία, στην αρχαία Ελλάδα ο νόμος τιμωρούσε αυστηρά όποιον δεν φιλοξενούσε και δεν φρόντιζε τους “ξένους”.
Ο λαός που κατοικεί σε αυτό το κομμάτι της Γης έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν την αλληλεγγύη του και την ευαισθησία του σε τέτοιες καταστάσεις, είναι η στιγμή να το ξανακάνει.

Συγκεκριμένα από Δευτέρα 7 Μαρτίου καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/τριες να συλλέγουν :
- είδη προσωπικής  υγιεινής ( σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες,  οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, χαρτομάντιλα, ξυραφάκια κτλ)
- γάλα εβαπορέ και γάλα βρεφικό
 - εμφιαλωμένα νερά
 - συσκευασμένα τρόφιμα
- φάρμακα  (παυσίπονα, αντιπυρετικά, σιρόπια για το βήχα, καραμέλες για τον πονόλαιμο)

v ΠΡΟΣΟΧΗ :Αυτή τη φορά δεν φέρνουμε ρούχα και παπούτσια

Ø Συγκεντρώνουμε στα σχολεία μας, στη συνέχεια τα παραδίδουμε στο 5ο Δ. Σ.  Θήβας, στο 1ο Δ. Σ. Σχηματαρίου και στο 1ο Δ.Σ. Αλιάρτου (ανάλογα με  τη περιοχή που βρίσκεται το κάθε σχολείο)  ώστε να τα παραλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» .
Για περισσότερες πληροφορίες:

 Χαλιαμάλιας Φώτης 6948781818   / 22620 65296

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου