Χωρίς ΣΕΒασμό στο Δημόσιο Σχολειο

Η εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα δεν εκπλήσσεται από το υποτιθέμενο «σχέδιο» για τη βελτίωση του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου, που κοινοποίησε ο  Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων. Η έκθεση και οι προτάσεις του ΣΕΒ, όπως και οι τοποθετήσεις του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολείων στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτελούν το «ευαγγέλιο» του νεοφιλελευθερισμού, η προσπάθεια επέλασης της άκρατης επιχειρηματικότητας μέσα στα σχολεία με στόχο την αποδόμηση και διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, σκοπεύοντας στη στροφή προς την ιδιωτική εκπαίδευση και το σχολείο της αγοράς.
Η έκθεση του ΣΕΒ με ωραιοποιημένα λόγια και υποτιθέμενη «επιστημονική» βάση συκοφαντεί το Δημόσιο Σχολείο, λοιδορεί τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και απαξιώνει συνολικά τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι Εκπαιδευτικοί για τους μαθητές τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προτάσεων του ΣΕΒείναι:
➢ Οι απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο τομέα που προκύπτει από τη σκόπιμη και προβοκατόρικη διαπίστωση πως ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Δημόσια Σχολεία είναι 30% περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Ωστόσο, αποκρύπτουν εντέχνως πως Δημόσια Σχολεία –Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια– λειτουργούν διάσπαρτα σε όλη τη χώρα (ηπειρωτικές, ορεινές, νησιωτικές περιοχές), εν αντιθέσει με τα ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν μονάχα στα μεγάλα αστικά κέντρα. 
➢ Η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δίχως φυσικά αύξηση των αποδοχών, ώστε να περιοριστούν δραματικά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
➢ Οι περικοπές στους μισθούς των Εκπαιδευτικών, καθώς θεωρούν πως το εργασιακό κόστος είναι υψηλό. Πραγματικά απορεί κανείς με το θράσος του ΣΕΒ και των Ιδιοκτητών Σχολαρχών πως οι εκπαιδευτικοί αμείβονται με παχυλούς μισθούς, όταν στα χρόνια των Μνημονίων έχει χαθεί το 40% των εισοδημάτων μας.
➢ Η περίφημη «ελευθερία» επιλογής σχολείου που στην πράξη σημαίνει κρατική χρηματοδότηση των ιδιωτικών σχολείων και κατηγοριοποίηση των σχολείων (γκετοποιημένα και ελιτίστικα).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο Πίνδαρος»  καταγγέλλει το νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο των προτάσεων του ΣΕΒ και των ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, που μοναδικό σκοπό έχουν την υλοποίηση του σχεδίου για το ‘‘μελλοντικό σχολείο’’, το οποίο οραματίζονται και θα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τους κανόνες της αγοράς.

Παράλληλα, καλούμε όλη την κοινωνία να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, που αποτελεί ατζέντα οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων και επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Εκ του Δ.Σ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου