ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ

ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017



Μετά από την κωλυσιεργία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, που επί σειρά μηνών ουσιαστικά αμφισβήτησαν την καθολικότητα της εκπαίδευσης για όλα τα παιδία ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος, επιτέλους οι μικροί πρόσφυγες θα έχουν τη δυνατότητα να μορφωθούν καθώς ξεκινούν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου τα μαθήματά τους, στα δημοτικά σχολεία της Θήβας. (2ο -  6ο – 7ο – 8ο )

Τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου πρέπει να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, ρατσισμό και μίσος. Τα παιδιά των προσφύγων είναι και αυτά παιδιά, έχουν δικαίωμα να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, έχουν δικαίωμα να μορφωθούν και να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα, για όσο καιρό παρά τη θέλησή τους είναι εγκλωβισμένα στη χώρα μας.
Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα σε όλα τα σχολεία. Έχουν δει τη ζωή, τα σπίτια τους και τα σχολεία τους να καταστρέφονται εξαιτίας των επεμβάσεων των “μεγάλων δυνάμεων” , των ίδιων δυνάμεων που προσπαθούν να καταστρέψουν και τις δικές μας ζωές.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες τόσο για τις συνθήκες στους χώρους φιλοξενίας, τις συνεχόμενες αναβολές έναρξης των μαθημάτων αλλά και για την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης προς τους γονείς. Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας «Ο Πίνδαρος» καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς , αλλά και γονείς και μαθητές, να υποδεχτούμε με μια ζεστή αγκαλιά και χαμόγελα τα προσφυγόπουλα.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 14:00 μ.μ.

στα Δημοτικά Σχολεία της Θήβας (2ο -  6ο – 7ο – 8ο )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου