ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2018


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας "ο Πίνδαρος", «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ», μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην πλατεία της Θήβας. Οι μικροί μας φίλοι από νωρίς ¨ανέλαβαν δράση¨ κατασκευάζοντας περισσότερες από 100 φωλιές από πηλό.

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς ενημερώθηκαν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις έφτιαξαν, είχαν την ευκαιρία να τις πάρουν στη συνέχεια μαζί τους και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαλιαμάλιας Φώτης, ο αντιπρόεδρος Γκέκας Παναγιώτης και το μέλος Μηλαράς Σωκράτης ανέλαβαν την οργάνωση της εκδήλωσης. Να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, το Δήμο της Θήβας, τους συναδέλφους που βοήθησαν τα παιδιά με τον πηλό, κυρίως όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους Υφαντή Βαγγέλη και Τραμπάκουλο Ηλία (δική του ιδέα υλοποίησε ο Σύλλογος) για την πολύτιμη συνεισφορά τους. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου